Geïnspireerd door de natuur en reizen naar verre oorden, maar ook dichtbij

schilder ik bij voorkeur fantasielandschappen.

Om in de juiste stemming te komen werk ik het liefst met wereldmuziek op de achtergrond. Muziek inspireert mij enorm om vrij te kunnen werken.

Ik ben pas op latere leeftijd echt met schilderen begonnen, eigenlijk pas echt toen ik na 23 jaar fulltime werken in 2001 stopte met mijn leidinggevende baan in het Leidse Volkshuis, het stedelijk cursus-en activiteitencentrum in Leiden. Toen al voelde ik de behoefte om creatief te zijn, zeker als ik zag hoe docenten daar schilder-en tekencursussen gaven en ik het resultaat van hun lessen kon bewonderen.

Ik heb teken- en schilderlessen gevolgd bij Pieter Berkhout en Heleen Makkinga en Janna Hopman op de Leidse Kunstschool/Kunstacademie Leiden-Haarlem van 2002 tot 2007 en volgde lessen bij Ars Aemula in Leiden. Ooit in mijn jonge jaren deed ik de tweejarige opleiding creatieve handvaardigheid. Voor die tijd maakte ik wandkleden en werkte veel met textiel.

Mijn tijd besteed ik tegenwoordig behalve het schilderen aan accordeon spelen en zingen met de zanggroep Er Welt Een Traan.

Ik ben voorzitter van twee besturen nl. Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen ( STUV) en Stichting Vrienden van Vrouwenopvang Rosa Manus. Als lid van de WMO Adviesraad Leiden volg ik de huidige ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn.